Védjegy külföldi kiterjesztése

Nemzeti védjegybejelentés, illetve nemzeti védjegy nemzetközi kiterjesztése lehetséges a Madridi Megállapodás, illetve a Madridi Jegyzőkönyv alapján.

Védjegyek, védjegybejelentések esetében mód van arra, hogy a bejelentő a nemzeti védjegyét vagy védjegybejelentését e rendszer tagországainak mindegyikére, vagy csak a kiválasztott országokra egy bejelentés segítségével kiterjessze.

A megszerzett oltalom öt évre biztosítja a jogokat, amely oltalom ötévente megújítható maximum 25 évre.

Közösségi Védjegyoltalom:

Amennyiben a bejelentő az Európai Közösség (EC) minden országára, vagy a Közösség számos országára szeretne oltalmat biztosítani megjelölésére (név, logo, márka) úgy ezen oltalmi forma segítségével ezt egyszerűen tudja biztosítani.

A rendszer előnye, hogy igen kedvező díjak mellett egy bejelentés segítségével az egész Közösség területére tud oltalmat szerezni.

A hátránya, hogy amennyiben az eljárás folyamán, vagy azt követően akár egy országban a megjelölés más korábbi jogába ütközik, akkor emiatt a megjelölés nem kerül regisztrálásra, vagy törlik a védjegyet. Ez utóbbi esetben mód van arra, hogy azon országokban, ahol nem ütközik a megjelölés más korábbi jogával, az elsőbbség megtartása mellett regisztráltatható legyen.

A Közösségi Védjegy oltalmi ideje 10 év, amely tetszőlegesen 10 évente meghosszabbítható.

Minden Jog Fenntartva! - All Rights Reserved! - VTP © 2017